Suzy #1 as Ideal First Love

 

Memiliki citra cinta pertama murni dan dicintai , seperti protagonis di La Boum , Sophie Marceau . Sebuah survei telah diposting di situs portal , mempertanyakan yang mewakili yang ideal cinta pertama antara orang-orang di Korea . Dalam survei itu , kelompok gadis Nona Suzy A mengumpulkan lebih dari 50 % suara , mengambil tempat 1 .

 

Karena box office dari ” Arsitektur 101 ” , Suzy telah mendapatkan popularitas serta judul cinta pertamanya . Dan belum lama ini , pada program kabel , ia telah dipuji sebagai ” Sophie Marceau di La Boum ” yang menjadi topik .

 

Pada tanggal 17 – 20th , web portal ( nate ) mengadakan survei sertifikasi “Seperti Sophie Marceau di ‘ La Boum ‘ , yang ideal cinta pertama laki-laki di Korea ? ” . Dalam survei ini , Nona Suzy A mengambil tempat # 1 dengan 53 % suara…

View original post 78 more words

Trouble Maker Rilis Tujuh Foto Teaser + Video Teaser ‘Now’

KoreanIndo

 

HyunA dan Hyunseung yang akan comeback sebagai duo Trouble Maker sepertinya sudah sangat siap untuk menyapa kembali penggemar mereka. Terbukti dengan perilisan tujuh foto teaser dan video teaser ‘Now’

Trouble Maker akan comeback dengan mini album kedua ‘Chemistry’ dan judul lagu “There Is No Tomorrow” pada tanggal 28 Oktober.

Cek video teaser mereka dibawah ini :

View original post 1 more word

Suzy Is Ready for a Sparkling Holiday with Sexy Party Dresses for Elle Korea

Suzy Is Ready for a Sparkling Holiday with Sexy Party Dresses for Elle Korea

 

Sepertinya Suzy shedding “Cinta Pertama Bangsa” citranya dan pergi untuk lebih seksi dan lebih dewasa terlihat dalam perhiasan pemotretan terbarunya.

Sebagai model untuk Swarovski, Suzy berpose untuk majalah fashion, Elle Korea untuk edisi November. Konsep pemotretan adalah “Sparkling Liburan” sebagai Suzy olahraga tampak berbeda seperti tampilan gaun pesta, tampilan murni harian dan seksi telanjang atas gaun terlihat. Setiap tampilan dipasangkan dengan bagian yang berbeda dari perhiasan yang lebih lanjut membuat Suzy dan bersinar foto.

Meskipun mereka terlihat berbeda, Suzy mampu berubah menjadi orang yang berbeda untuk masing-masing, mendapatkan pujian dari sutradara pemotretan dan staf.

Foto dengan Suzy dalam hitam mini dress dengan garis leher yang mendalam terutama menerima banyak perhatian untuk gambar seksi.

Pemotretan dapat ditemukan dalam edisi November Elle Korea, yang juga ulang tahun ke 21 nya.

 

elle 11 2013 suzy

 

Source: Soompi

Indo-trans By Staff

Full Credit Please!!

 

 

 

View original post

Suzy Is Ready for a Sparkling Holiday with Sexy Party Dresses for Elle Korea

Suzy Is Ready for a Sparkling Holiday with Sexy Party Dresses for Elle Korea

 

Sepertinya Suzy shedding “Cinta Pertama Bangsa” citranya dan pergi untuk lebih seksi dan lebih dewasa terlihat dalam perhiasan pemotretan terbarunya.

Sebagai model untuk Swarovski, Suzy berpose untuk majalah fashion, Elle Korea untuk edisi November. Konsep pemotretan adalah “Sparkling Liburan” sebagai Suzy olahraga tampak berbeda seperti tampilan gaun pesta, tampilan murni harian dan seksi telanjang atas gaun terlihat. Setiap tampilan dipasangkan dengan bagian yang berbeda dari perhiasan yang lebih lanjut membuat Suzy dan bersinar foto.

Meskipun mereka terlihat berbeda, Suzy mampu berubah menjadi orang yang berbeda untuk masing-masing, mendapatkan pujian dari sutradara pemotretan dan staf.

Foto dengan Suzy dalam hitam mini dress dengan garis leher yang mendalam terutama menerima banyak perhatian untuk gambar seksi.

Pemotretan dapat ditemukan dalam edisi November Elle Korea, yang juga ulang tahun ke 21 nya.

 

elle 11 2013 suzy

 

Source: Soompi

Indo-trans By Staff

Full Credit Please!!

 

 

 

View original post

COMIC VERSION Cinta Bertahanlah (Chapter 3)

fc7bzokuqd2562q8op6w0o97seumjd6x

 

 

Author : @YLonelyGirl

Main Cast : Bae Soo Ji (Miss A)

Jung Jinyoung (B1A4)

Baro (B1A4)

Jung Krystal (Fx)

Lenght : Chapter

Genre : Romance , Comedy (maybe)

Disclaimer : Cerita ini aq ambil dary komik yg tajuk nya ‘Cinta Bertahanlah karya Sugiyama Miwako’ siapa yang udah baca pasti tahu . Alur cerita nya sama aja tapy mungkin ada sdikit perubhan.

WARNING : TYPO ada di mna- mna

Language : Malay-Indon (Bahsanya akan campur karna aq bukan asli orang indon jady aq ngak terlalu fasih bahsa indonnya )

Happy Reading ! Dont Forget RCL

 

Suzy POV Only

 

“eh ? “

“Ah!”

“Siapa ?! Kalau bukan dia , siapa ?”

Alamak

 

“Beritahu lah kitaoran siapa dia ! knapa kami tak tahu apa?” ucap Krystal dary luar

“Apasal kau tak cakap je ? kau nak aku beritahu ke ?”Tanya Jinyoung

“DIAMLAH!” balas suzy

“Beritahu aku siapa dia !!” teriak baro dari luar

“nan baro jaohae” ucap suzy dalam hati

 

“Kamu ngak perlu peduli tentang itu !” ucap suzy

“Kalian ngak peduli sama sekali tentang suzy ! pergilah kalian keluar bersama “ sambung jinyoung

“Aku datang untuk menyelamatkan kamu. Kenapa kamu marah-marah ?” Tanya baro

“Aku tak perlu diselamatkan ! Korang tak peduli sama sekali kalau ngak ada kan ?” ucap suzy

“Pergilah bersenang-senangan berdua” sambung suzy

“Okay “ ucap baro

“tunggu ..” ucap krystal melihat baro mengambil sesuatu

“Baro ? kamu mau kemana ? “

Brakkk ! (Anggap aja bunyi pintu di pukul dengan Sesutu yang keras terus tembus)

Suzy terkejut saat melihat sesuatu yang keras melimpasi nya dan terduduk.

“mwo “

Krakk ! (bunyi pintu pecah)

“Kan aku sudah bilang aku ngak perlu diselamatkan” ucap suzy

“Pembohong! Dari tadi aku mendengar kamu menangis” ucap baro

“Semua kebohongan kamu sejak kecil aku boleh bongkar” sambung baro

 

 

“Muka kamu comot” ucap baro sambil tersenyum melihat suzy

Aku ingin dicintai baro ..

 

“Jinyoung. Aku ingin kasih tahu kamu sesuatu “ ucap baro ke jinyoung dan mendekatinya lalu memegang bahunya

“Selagi kalian masih di sekolah menengah rendah .. kalian hanyak boleh berciuman . Arra ?” ucap baro

“ Aku tak akan memaafkanmu kalau kau buat suzy menangis”

“Ba .. Baro ? takkanlah .. “ guman suzy

“Ngak usah berterima kasih ! Aku mengerti perasaan kamu yang pemalu dan penakut !” ucap baro ke suzy sambil tersenyum dan melambaikan tangannya

“Semoga bahagia dengan jinyoung” sambung baro dan berlalu pergi dengan krystal.

“MWO ! Kau dah salah fahamlah!! “ teriak suzy.

“ini ke perasaan seorang ayah?” Tanya krystal ke baro

Jatuh cinta membuat kita merasa seperti menaiki roller coaster setiap hari

 

“hah ? dia gagal ?”

“Hmm . baro bilang dia ngak bias meluahkan perasaannya jugak.” Ucap jinyoung

“Jinjja ? “ ucap suzy dengan mata bersinar-sinar

“ ‘aku masih punya peluang’ itu apa yang apa kamu fikir bukan ?” Tanya jinyoung

“dank au juga fikir, kalau kamu berterus terang dengan perasaan kamu . dia akan menerima luahan perasaan kamu . benar kan ?”

“eh ?”

“Aku yakin 100% kau akan gagak”

Cakk! cakkk! ( anggap ajak bunyi bahwa suzy dicucuk kerna ucapan tajam jinyoung)

“Saingan kau , krystak kan ? “

“perbezaan kau dan krystal seperti rama-rama dan ciciak. “

“Siapa yang mahu menyukaimu suzy”

Suzy pun jatuh terduduk dengan muka muram ..

“Tapi Baro bilang aku punya kelebihan sendiri..”

“Contohnya apa ?”

“Kau rasa apa ? cakaplah senyan pulak ” Tanya suzy memiringkan kepalanya

“ Hmm . Aku rasa progress cinta kau akan lebih cepat kalau kau ‘serang’ je dia. Cium secara paksa mungkin ..” ucap jinyoung

“cium ?? tak mungkin .. tapy aku nak juga” guman suzy

“Ah . Suzy . tepat pada masanya.”ucap baro mendekati suzy dan menarik minuman suzy lalu meminumnya.

“rasa sikit” ucap baro

“Baro .. “

“Yaaa ! “ teriak suzy terkejut

“Air apa ni ? apa ? kau nak balik air aku minum ni? “ Tanya baro

“balik dulu . malas nak layan” guman jinyoung dan berlalu pergi

“Jinyoung .. “ ucap suzy melihat jinyoung mengucapnya sesuatu

Chu!

 

“itu bagaikan ciuman secara tak lansung”

“ehh !” suzy terkejut dan mukanya merah pedam saat melihat gerakan bibir jinyoung.

“yah ! balaslah balik . cepatlah . namja mu membri flying kiss ! chu! “ ucap baro menepuk belakang suzy

“Kau dah salah fahamlah !”

“Hmm . bunyo ‘ohayashi!’ bermaksud malam ni bermula festival musim panas!”

“ehh ? bila dengar je bunyi ni , rasa mcam tak boleh duduk diam kan ?”

“kenapa pulak ?” Tanya suzy

“sebab musim panas dah bermula ! selain dari itu festival yang ditunggu-tunggu!”

“kau tak terasa teruja ke ?” Tanya baro

“kalau mcam tu apa kata kita pergifestival bersama-sama?”

Aku nak rasa terjua dengan baro ..

Dup dap dup dap

 

“okay “ balas baro sambil tersenyum

“kamu ngak perlu risau. Kalau kau tak ajak pun , aku akan pergi juga. BERTIGA.”

“eh ?”

“Tak ! tahun ni kita berdua je..”

“hmm? Inilah musim aku ! marilah kita berseronok-seronok dengan semua. Aku suka musim panas” ucap baro dengan mata bersinar-sinar

“mwo ?”

“Tak sabarnya aku …” ucap suzy tersenyum paksa

“heh ! woah ! kau begitu gembira sampai menangis ke ?”

“aku tak mahu ikut.”

“Apa ?”

“Aku nak pergi dengan namjachingu aku” ucap krystal

“eonnie ! “

“mwo ? eonnie ngak pernah janji nak pergi dengan kalian”

“takkanlan sebab kita dah kawan sejak kecil, setiap tahun pun kita nak pergi sama-sam ? kita bukan budak kecil lagi”

“Nak buat perubahan semata-mata sebab ada namjachingu. Berpura-pura macam dewasa lah tu . berfikiran kebudakan-budakan betul” ucap baro

“Apa kau cakap ?”

“Aaa ! ngak lama lagi clash lah tu. “

“mwo ! apa kau tahu ? yeojachingu pun kau ngak punya !”

“baro .. eonnie . berhentilah !” ucap suzy cuba menghentikan mereka

Tiga jam berlalu

 

“Monyet !”

“Beruang Mongolia!”

“Behentilan . dah tiga jam ni” ucap suzy

“luar je lawa dalam busuk” ucap baro

“Kita dah tak ada hubungan lagi baro !!”

Baam !!

Krystal masuk ke biliknya dan menutup pintunya dengan kuat.

“dia benar-benar membuat aku geram”  gumam baro

“Suzy ! bawa smua wang poket kau ! kita jumpa nanti di depan tokong!”

“Hah! “

“Kita mesti berseronok-seronok lebih dari krystal” ucap baro dengan semangat

“Berusaha” ucap baro menepuk bahu suzy

“eh ? Arasseo .

Riuh ! riuh !

 

Dup dap dup dap

 

“akhirnya aku pakai juga Yukata. Tapi aku rasa peliklah. Rupa aku okey ke ?” gumam suzy

Dup dap dup dap

 

“memikirkan kalau aku akan berdua je dengan baro . aku benar-benar merasa gugup”

 

Kyaa! Dia dah sampailah

 

Kami kan dah janji memanglah dia akan datang . aku punya janji temu pertama

 

Carilah aku . carilah aku

 

“yah . aku kat sinilah” ucap suzy dibelakang baro dengan wajah sedih

“uwaaaa! Suzy” ucap baro terkejut

Uwaaah! Kenapa baro melihat aku seperti itu

 

“pe.. pelik eh rupa aku ? aku memang ngak sesuai pakai baju ini” ucap suzy tertawa pelan

“mana ada . kamu Nampak comellah “  ucap baro  menarik tangan suzy

“Kyaaa!”

“Kyaah !? apasal kau jerit macam aku raba kau ? kau ingat aku pervert ke ?” Tanya baro

Dup dap dup dap

 

“hahha . mian” balas suzy

Festival musim panas….

Festival musim panas memang menyenagkan !!

 

“Tapi hangatnya” gumam suzy pelan

Kan seronok kalau ada pesta seperti ini setiap hari

 

Suzy melihat kea rah baro tapi tiba-tiba baro memusingkan kepalanya kea rah suzy

“uwaah “ teriak suzy pelan

“hmm ?”

“eh ? ahh..”  ucap suzy gugup

“ah! Ada permainan tembak di situ “ ucap suzy menunjuk tempat permainan tersebut

“okey! Serahkan semuanya ke aku!” ucap baro percaya diri

“fuuh ! tiba-tiba je dia berpusing kearah aku”

dup dap dup dap

 

“dua pusingan bang !” ucap baro ke pemilik kedai itu

“okay”

“Aku akan aim betul-betul” ucap baro ke suzy

“nae”

Adakah ini Cuma imaginasi aku .. tapi aku rasa mata kami asyik bertentangan.

 

Dup dap dup dap

 

Bukan imaginasi aku !

 

“mian . aim aku teruklah hari ini” ucap baro rasa bersalah

“gwaenchana ! yang ini pun okey lah” ucap suzy memakai cermin mata berhidung dan bermisai yang baro dapat dari permainan tadi

“puuuu ! hahahahah ! “ tawa baro melihat suzy

Aku senang

 

“nak makan apa-apa tak “ tany baro

“ah! Nak” ucap suzy melihat ke baro

Ah ..

Tak ..

Yang ingin dilihat baro buka aku ..

Dia mencari krystal eonnie ..

 

“Baro ! kau kata kalau aku kalahkan kau dalam permainan ‘gunting , batu , kertas.,’ kau kata kau akan belikan aku coklat pisang” ucap suzy menarik lengan baro

“kyaa! Ada anak ayam lha . “

“Ahh .. ular!”

“Alaa! Koyak lagi”

“Satu lagi pak cik !”

“Suzy , sudah lah tu”

“Tapi tu kan ikan emas mata terjojol yang baro suka , kan ?”

“memanglah , tapi..”

“Aku mesti dapatnya! “

Brusshhh !

“suzy! “

“Yeahh! Bejaya tangkap! “

“Tengoklah baro “ ucap suzy memperlihatkan ikan tangkapannya

“kau ni .. jangan lah macam tu ?” ucap baro sambil mengelap suzy dengan bajunya

“dari tadi kau berperrangai pelik.” Sambung baro

“itu sebab baro asyik memikirkan pasal benda lain. Kalu bosan tanpa krystal eonnie .. biar aku pastikan kau seronok !” ucap suzy tersenyum

“haa! Apa aku buat ni” ucap baro dan berjalan kea rah pokok lalu teduduk

“eh ?”

“Aku tak patut layan kau macam ni” ucap baro frustasi

“kau terlalu baik . jauh berveza dengan krystal “

“Ah.. aku pernah berfikir , apa aku patut berputus asa je pada krystal dan cari yeoja seperti suzy.”

“mungkin hidup aku lebih bahagia”

“betul ke?”

“Baro ? betul ke ?”

“eh?”

“kalau macam tu . aku … aku … “ucap suzy gugupg tapi tiba-tiba ponsel baro berbunyi

“jawablah dulu” ucap suzy kecewa

“tak pe ke ? mian” baro pun menjawab telefonnya

“Baro . namjachinguku minta clash. Aku rasa mcam dah tak nak hidup” ucap krystal di seberang telefon

 

“Apa kau merepek ni? KRYSTAL !” teriak baro panic

“eonnie?”

“nae . aku rasa dia nak dipujuk je , tapi biarlah aku pergi tengok.”

“Baro ..”

“jangan lah buat muka macam tu. Kejap lagi aku datang balik” ucap baro mengusap kepala suzy

“PASTI !” sambung baro dan berlari pergi

Klik!

“ishh !. dahlah tak dapat krystal, kenak jadi tukang gambar untuk pompuan lain pulak..”

“Suzy ? apa kau buat kat sini sensorang ?”

“tengah tunggu baro” ucap suzy sambil melihat ikan emas

“hah?”

“krystal eonnie telefon jadi dia pergi sekejap”

“kau ni .. baro tak akan kembali “

Deg ..

TBC

Tony An Pernah Ingin Putus dengan Hyeri Girls Day Karena Perbedaan Usia Mereka

KoreanIndo

Tony-An-Girls-Day-Hyeri_1382669880_af_org

Tony An mengungkapkan bahwa hubungannya dengan Hyeri Girls Day juga mengalami banyak hambatan, bahkan mereka beberapa kali mencoba untuk mengakhiri hubungan tersebut karena perbedaan usia yang cukup jauh.

Selama episode terbaru dari MBC ‘ Quiz to Change the World’ , ketika ditanya bagaimana Hyeri memanggilnya , Tony berkomentar , ” Pada awalnya , [ Hyeri ] memanggilku ‘ daesunbaenim ‘ ( mengacu pada sunbae yang jauh lebih tua atau memiliki lebih banyak pengalaman ) , tapi sekarang dia hanya memanggilku ‘ oppa ‘ … bagian terbaik tentang hubungan kami adalah bahwa kami saling memahami dengan baik.

View original post 77 more words